IPV50 Yeni Nesil IP Santral

Küçük ve Orta ölçekli şirketler için tasarlanmış; ses, görüntü ve verinin tek kaynaktan kontrol edilmesini ve yönetilmesini sağlayan yeni nesil IP telefon santralıdır

  • IPV50 ile IP, sayısal ve analog aboneler ve bu yapıları destekleyen uç birimler ek bir altyapıya gerek olmadan aynı sistemde kullanılabilir. Böylelikle santral abonelerine ek bir yapıya gerek olmadan her yerden, heran erişilebilir.
  • Firmanın farklı birimleri arasında kurulacak IP köprüsü sayesinde uzak ofis/şubeler ile tek bir sistem gibi çalıştırılabilir.
  • Kurulacak IP köprüsü üzerinden yapılacak IP haberleşmesi ile iletişim giderlerinde gözle görülür düşüş elde edilir.
  • 100 adede kadar IP abone ve IP dış hattı destekler.
  • TDM kanal kapasitesi tek sistemde 56 hatta kadar, 3 sistemde 184 hatta kadar büyüyebilmektedir.

Birleşik Yapı

KAREL IPV50 IP Santral Çözümü, birden fazla santralın tek bir sistem olarak çalışabilmesiyle birleşik sistem oluşturabilme ve genişleyebilirlik avantajı sunar.

Aynı sistemde ek bir altyapıya gerek olmadan IP, sayısal ve analog aboneler kullanılabilir. Farklı noktalardan yazılım tabanlı telefon, masaüstü IP telefon, videofon, VoIP destekli cep telefonu, IP DECT, analog ve sayısal setlerikullanarak sistem abonesi olabilme özelliği esneklik ve tasarruf sağlar.

IPV50PBX, IP-PBX, IP-Gateway gibi birçok ürün fonksiyonunu tek yapı altında bütünleştirir. Sistem yazılımı Linux işletim sistemi üzerinde koşan, açık yazılım mimarisi özelliklerine sahip, TAPI ve CSTA desteği bulunan bir yazılımdır. Bu sayede santral üzerinde pek çok uygulama entegre bulunurken, ek uygulamalar da kolaylıkla santrala entegre edilebilir.

KAREL IPV50 IP Santral Çözümü;
100 adede kadar IP abone ve IP dış hattı destekler.
TDM kanal kapasitesi tek sistemde 56 hatta kadar, 56 TDM hattın yeterli olmadığı durumda 3 sistemde 184 hatta kadar büyüyebilmektedir. Artan kapasite ihtiyaçlarında santral değişimine gerek kalmadan kart veya lisans ilaveleriyle genişleyebilir kapasite seçenekleri sunar.

IPV50 İletişim Sistemi, dahili abonelerde özel IP abone ve SIP, dış hat tarafında aynı anda SIP ile H323 protokollerini ve yeni nesil ses sıkıştırma algoritmalarını destekler. Bu sayede farklı çevre birimleri kullanabilme esnekliğini sağlar.

IPV50 iletişim sistemleriyle kullanılabilen çevre birimleri:

  • Standard SIP ve Karel SIP Telefonlar
  • Görüntülü SIP Tefonlar
  • WiFi SIP Telefonlar
  • SIP telefon yazılımı çalıştırabilen akıllı cep telefonları
  • IP Dect Sistem (SIP sinyalleşme protokolünü destekleyen IP Dect baz istasyonları ve IP Dect el üniteleri
  • Diğer SIP destekli uç birimleri

IP haberleşme uygulamaları
Abonelerin santral ile aynı mekanda olma zorunluluğu ortadan kalkar. Sistemin dahili aboneleri,  IP telefon, yazılım tabanlı IP telefon, WiFi telefon, VoIP destekli akıllı cep telefonu gibi IP üzerinden haberleşebilen erişim birimleri ile her yerden her an kesintisiz iletişim sağlar.

Uzak Ofis uygualamaları
Birden fazla lokasyonu olan firmalarda, ek bir donanıma gerek olmaksızın internet bağlantısı olan her yerden merkezdeki santralın abonesi olunabilir. Merkeze bağlı şubede yer alan bir abone internet üzerinden IP Telefon, yazılım tabanlı telefon, WiFi telefon, IP DECT telefon veya VoIP desteği olan akıllı cep telefonları ile merkez santrala direkt bağlanabilir.

WiFi ve IP DECT aboneler de standart SIP aboneler gibi sistemden servis alabilmektedir. Birden fazla KAREL IPV50 IP Santral IP üzerinden birbirlerini kısa numarayla arayabilir ve bu sayede daha yüksek kapasiteli şirket haberleşme ağları kurulabilir.

Görüntülü Görüşme
IPV50 İletişim Sistemine bağlı tüm IP aboneler gerek kendi aralarında gerekse IP dış hatlar üzerinden görüntülü telefon, özel set veya yazılım tabanlı telefonlarla görüntülü görüşme yapma imkanına sahiptir.

Mobilite 
KAREL IPV50 IP Santralın aboneleri iletişimlerini mekandan bağımsız olarak, dahili numaraları üzerinden sürdürebilirler. IP telefon, yazılım tabanlı telefon, IP DECT, WiFi telefon, VoIP desteği olan akıllı cep telefonları gibi erişim birimleri ile sistemin dahili abonesi olarak her noktadan iletişim sağlanabilir. Bu aboneler merkezi uygulamaların tamamından faydalanabilirler. Tüm sistemi içeren tek numara planı mevcuttur.

Santrala entegre edilebilen IP DECT sistemde aynı el ünitesini hem merkezde hem de internet üzerinden santrala entegre edilmiş baz istasyonu bulunan herhangi bir yerde aynı dahili numara ile kullanabilmek mümkündür.

Üzerlerinde mobil abone uygulamaları çalışan ve VoIP destekleyen yeni nesil akıllı cep telefonlarıyla santralın bir IP abonesi olarak görüşme yapmak, gelen çağrıları karşılamak, sesli postaları dinlemek ve IP abonelere sunulan tüm santral servislerini kullanmak mümkün olmaktadır.

KAREL IPV50 IP Santral Çözümü, 3G, WiFi, XDSL bağlantıları üzerinden yazılım tabanlı telefon, VoIP destekli cep telefonu ile her noktadan santral abonesi olarak iletişiminizi devam ettirme, internet erişimi olan her yerden ulaşılabilme esnekliğini sunar.

Tümleşik İletişim Uygulamaları
KAREL IPV50 IP Santral Çözümü, voice-over-IP, fax-over-IP*, ses kayıt, konferans, görüntülü görüşme, sesli mesajların e-mail atılması, durum bilgisi görebilme, anlık mesajlaşma, uzak abone ve uzak ofisler gibi tümleşik iletişim avantajları sunar.

Entegre sesli posta ve e-mail uygulamaları sayesinde sesli mesajlar, görüşme kayıtları ve sistem hata bildirimleri tanımlanan e-mail adreslerine gönderilir. Bu sayede bu bilgilere ve sesli postalara her noktadan erişebilmek mümkündür.

KAREL IPV50 IP Santral, akıllı cep telefonları üzerinde çalışan mobil abone uygulamaları ile sabit ve mobil haberleşme yakınsama çözümleri sağlar. Mobil abone yazılımı olan ve VoIP destekleyen cep telefonları da sistemin bir abonesi olarak tanımlanabildiğinden, kullanıcılar gelen çağrıları bu cep telefonlarından da karşılayabilir, sesli postalarını dinleyebilir, santralın sunduğu tüm IP abone servislerinden faydalanabilirler.

Durum Bilgisi (PRESENCE) 
Durum bilgisi sayesinde kişinin uygunluğu, meşguliyeti, aktif/pasif bilgisi, kişisel metin girişine bağlı olarak özel durumu görülebilir. Buna göre ilgili kişiye en çabuk ve en uygun yöntemle erişebilmek mümkündür. IPV50 üzerindeki tüm aboneler birbirlerinin meşguliyetini rahatlıkla takip edebilirler.

Anlık Mesajlaşma (Instant Messaging) 
IPV50’nin sunduğu Anlık Mesajlaşma özelliği ile abonelerin kendi aralarında mesajlaşabilmeleri mümkündür ve bu sayede iletişim anlık olarak gerçekleşir, e-mail kullanımındaki gibi bekleme süresi söz konusu olmaz.

FrEN
Karel Port FrEN çözümü ile Karel IP santrallar her türlü bilişim saldırısında sorunsuz çalışma yeteneği kazanmaktadır. FrEN yapısı sayesinde internete açık IP santrallarınız yetkisiz ve illagal kullanımı engellenmekte, santral yöneticisi ek önlemler için hızla bilgilendirilmektedir.

Kartel LCR
Karelport Kartel LCR sayesinde Karel IP santral kullanan Karelport üye firmaları birbirleriyle mümkün olan en ucuz yöntemle görüşebilmektedir. Yapı, Karel Port’a üye tüm santralların tarife bilgilerini eşleştirmekte ve aramalarda en uygun tarifenin otomatik olarak tercih edilmesini sağlamaktadır.

Sync
Karelport Sync sayesinde Karel IP santralların lisans yönetimi kolaylaştırılmaktadır. Santral kapasite arttırımı ve yeni özelliklerin kullanımına geçişi hızlanmakta ve kolaylaşmaktadır.

Web Tabanlı Yönetim 
Web sunucusuna sahip IPV50 mekandan bağımsız olarak kolaylıkla yönetilebilir, bu sayede destek ve yönetim giderlerinden tasarruf sağlar. Aboneler, kullanıcı, operatör ve yönetici yetki seviyelendirmesine göre belirlenmiş kendi kullanıcı adı ve şifreleri ile “Kişisel Asistan” web arayüzüne bağlanıp yetkileri dahilinde parametreleri, kişisel yönlendirme ayarlarını, sesli posta ayarlarını, özel rehberlerini değiştirebilirler. Gezici personel, internete ulaşabildiği her noktada erişilebilir, bilgilendirilebilir ve ayarlarını değiştirebilir hale gelir.
Hem DDIVR hem de dahili ve bedelsiz olan EIVR sistem üzerinden uzaktan yönetilebilir, anonslar ve karşılama mesajları değiştirilebilir. Tüm ayar ve yüklemelerin uzaktan yapılabilir olması, değişikliklerin daha hızlı ve düşük maliyetle gerçekleşmesini sağlar.
Uzaktan yönetim ile servis/bakım hızı artar, maliyetler azalır.

Robot Operatör ve Sesli Mesaj Uygulamaları
8 kanallı LEVM kartı ve DDIVR uygulaması, IPV50’nin gelişmiş Robot Operatör-Sesli Posta yapısını oluşturur. LEVM kartı üzerine yüklenen karşılama ve servis mesajlarıyla istenilen yönlendirilmelerin yapılması sağlanır. Sesli postalar abonelerin e-posta adreslerine gönderilebilir ve bu sayede e-posta erişimi olan her yerden erişilebilir. İstenen saatler arasında, örneğin santral gece moduna girdiğinde, gelen aramalar otomatik olarak operatörün sesli posta kutusuna yönlendirilebilir ve bırakılan mesajlar arayan numara bilgisiyle beraber operatöre e-posta olarak gönderilebilir. Özel olarak geliştirilmiş araçlar kullanarak santral üzerinde yüklü olan karşılama senaryolarından farklı senaryolar hazırlamak da mümkündür.
Sistemde LEVM kartı bulunmadığında da, IPV50’nin yazılımında gömülü olan entegre IVR (EIVR) uygulaması ile kullanıcıya robot operatör özellikleri sunulur (8 kanal). Giriş mesajı , Meşgul, Cevapsız, Operatör meşgul, Sistemde kayıtlı değil, Robot operatörden gelen aramalara kapalı gibi farklı senaryolar mevcuttur.
EIVR ve DDIVR uygulamaları web tabanlı santral yönetim arayüzü üzerinden uzaktan yönetilebilir, tüm ayar ve yüklemeler uzaktan gerçekleştirilebilir. Bu şekilde değişikliklerin daha hızlı ve düşük maliyetle gerçekleştirilmesi mümkündür. Sistem mesajlarının dili değiştirilebilir, yeni mesaj dili eklenebilir, mevcut mesaj kayıtları değiştirilebilir.

Görüşme Kayıt Olanakları
Sisteme entegre olan ve ek bir cihaz gerekmeyen otomatik ses kayıt özelliği sayesinde istenilen bir portun görüşmeleri otomatik olarak kaydedilir ve görüşmeler e-posta olarak ilgili e-posta adres/adreslerine veya NFS ile ağdaki bir diske kaydedilebilir. Bununla birlikte kullanıcılar kaydetmek istedikleri görüşmeleri konuşma sırasında işaretleyerek kaydedebilir, çağrı bitiminde bu kaydı e-postalarından veya ağdaki bir diskten alabilirler.
Bununla birlikte, Karel GKS Görüşme kayıt sistemi de IPV50 santralla entegre çalışabilmekte ve görüşme kayıtları merkezi bir bilgisayarda tutulabilmektedir. Bu sayede abone bazlı görüşme kayıtları tutulabilir, abone bazlı raporları alınabilir, geriye dönük kayıtlara farklı sorgulamalarla erişilebilir.

Bilgisayar-Telefon Entegrasyonu (CTI)
IPV50 İletişim Sistemi, gelişmiş telefon fonksiyonlarını mevcut iş uygulamalarıyla bütünleştiren bilgisayar-telefon entegrasyonu (CTI) özelliğiyle kullanım kolaylığı sağlar. CTI işlemlerini destekleyen sunucu, IPV50 İletişim Sistemleri üzerine entegredir. Ayrı bir PC/Sunucu donanımı gerektirmez. Net-Konsol yazılımı, analog ve sayısal aboneler için haberleşme sisteminin CTI özelliklerini PC’ler üzerinden kullanılmasına olanak verir.

Çağrı Kayıt Yazılımı
Çağrı kayıt yazılımı, iletişim giderlerini kontrol altında tutarak maliyetlerin düşürülmesini sağlar. IPV50 İletişim Sistemi bütün çağrıların kaydedilmesiyle; kontör, kutup değişikliği algılama ya da tarifeli sanal ücretlendirme gibi yöntemlerle çağrı ücretlendirmesi yapmaya olanak sağlar. Net-CM programı ile çağrı kayıtları ağ üzerindeki herhangi bir PC’ye aktarılarak, ücretlendirme, rapor ve çeşitli analizler yapılır.
Web tabanlı Web-CM programı ile birden fazla santralın çağrı kayıt dökümlerine her an her yerden erişmek ve aboneye özel raporlar almak mümkündür.

Gelişmiş Otomatik Yön Seçimi (LCR) 
IPV50 İletişim Sistemi otomatik yön secimi (LCR) özelliği sayesinde, aramaları otomatik olarak en düşük maliyetli rotaya yönlendirir.  Bu sayede LCR özelliği, işletme giderleri içinde önemli bir yer tutan iletişim maliyetlerinde tasarruf sağlar.
Alternatif rota özelliği sayesinde aramalar, ilk tercih edilen yol üzerinden  yapılamaması durumunda diğer rotalar üzerinden yapılır. Çağrıların özellikle IP dış hatlar üzerinden IP operatörlere yönlendirilmesi  iletişim maliyetlerinde yüksek oranda tasarruf sağlar.
Gelen çağrı filtresi ile istenilen gelen çağrılar caller id bilgisine göre filtrelenerek gelen çağrı istenilen abonede sonlandırılabilir.

Konferans
Konferans özelliği abonelere çoklu katılım olanağı sağlayan görüşme platformudur. Aynı anda 4 kullanıcılı 4 adet konferans yapılabilmektedir. Bu altyapı ile uzak noktalardaki katılımcılarla konferans görüşme yapılarak toplantılar için harcanan süreler kısalmakta aynı zamanda maliyetler düşürülmektedir.

Konferans Odası 
Kullanıcılar daha kontrollü ve yüksek kapasiteli konferans görüşmeleri için kişisel olarak yapılandırıp yönetebildikleri Konferans Odalarını kullanabilirler.

QoS Desteği 
Hızla gelişen şirket network altyapı yatırımları nedeniyle aynı altyapının hem ses hem data için kullanıldığı durumlarda IPV50 santralın sunduğu QoS desteği ile ağ üzerindeki performansın izlenmesi ve gereken önlemlerin alınmasıyla ses kalitesinin devamlılığı sağlanır.

Güvenlik Duvarı
Sistemi SIP ataklarına karşı korur ve güvenli iletişim sağlar.

Güvenli Konuşma
Standart sRTP/TLS kriptolama özelliği,  VPN kurulumuna gerek olmadan ses iletişiminde üst düzey güvenlik sağlar.

Yüksek Ses Kalitesi 
IPV50, yazılımındaki gelişmiş ses algoritmaları sayesinde, HD ses kalitesini destekleyen standart terminaller ve Karel HD destekli terminalleri ile alışılmışın çok ötesinde mükemmel ses kalitesi sağlar.

Merkezi Telefon Defteri 
IPV50 sistem üzerinde bulunan ortak hafızaya 1000 adet telefon numarası kaydedilebilir. Ortak hafıza özelliği yetkili tüm abonelerin kullanımına sunulmuş olup, ortak hafızaya erişim yetki seviyelerine göre sınırlandırılabilir..

Kesintisiz VoIP iletişimi ve sabit ses kalitesi
IPV50 VoIP uygulamalarında iletişimin ve ses kalitesinin devamlılığı sağlanır. Dış ortamdan kaynaklanan ses paket kayıpları santral tarafından belirlenir ve ses kalitesinin devamlılığı açısından istenen kaliteye ulaşana kadar iletişim alternatif rota* (örneğin PSTN) üzerinden yürütülür. Alternatif rota tanımlamaları VoIP dış hatlarda bağlantıya, servis kalitesine veya her iki duruma göre yapılabilir.

Santral Servisleri

  • Meşgulde/cevapsızda mesaj kutusu
  • Yerimde yokum mesajı kaydı
  • Sesli mesaj dinleme
  • Aboneye mesaj bırakma
  • Araya girme
  • Sıraya girme
  • Park etme
  • Çağrı yönlendirme
  • Kapsamlı çağrı yönlendirme
  • Çağrı yakalama
  • Grup çağrı yakalama
  • Konferans
  • Konferans odası
  • Konferans dışına alma
  • Konuşma kaydetme
  • Aylık süre ayarları
  • Çağrı süresi limitlendirme
  • Son numara otomatik arama
  • Dış hat işaretli erişim
  • Kullanılan bir dış hattı düşürme
  • Rahatsız edilmeme
  • Şef sekreter özelliği
  • Gece modu değiştirme
  • Ortak hafızaya numara girme
  • Ortak hafıdan arama
  • Özel hafızaya numara girme
  • Özel hafızadan arama
  • Programlama
  • Yetki transferi
  • CLIR
  • COLR
  • Kapı açma
  • Saat ayarlama
  • Tarih ayarlama
  • Şifre değiştirme
  • Telefon kilitleme
  • Hatırlatma
  • Mesaj ile hatırlatma
  • Uyandırma
  • Kulaklık kullanıcısı
  • Kötü niyetli arama
  • Toplam ücret dökümü
  • Çağrı kayıttan kayıt silme
  • Abone çağrı kayıt dökümü
  • Çağrı kayıt durdurma
  • Çağrı kayıt sayacı sıfırlama

Ürün ile Sunulan Çözümler

  • Sayısal ISDN-U Telefon Setleri: NT30D Serisi*
  • IP Telefon Setleri: NT32I Serisi, Dokunmatik NT42I Serisi* , NT62I Serisi*
  • Standart SIP Telefonlar: IP1XX Serisi
  • IP Video Telefonlar
  • WiFi Sistemleri ve El Üniteleri
  • Yazılım Tabanlı Telefon (Soft-phone) : YT101
  • USB Telefon: UT101
  • IP DECT Sistemler ve Uç Birimleri
  • GSM Gateway Cihazları: GT10M-GT101-GT20
  • Router ve VoIP Gateway Sistemleri
  • Analog Telefonlar
  • Sesli Yanıt ve Ses Kayıt Sistemleri
  • Görüşme Kayıt Sistemi GKS02-GKS04-GKS08
  • Net-Konsol (CTI)
  • Net-CM Çağrı Kayıt Yazılımı
  • WebCM Web Tabanlı Çağrı Kayıt Yazılımı*
  • Seri Yazıcı
BAŞLANGIÇ KAPASİTESİ  0/0
KART YUVA SAYISI  7
TEK SİSTEMDE KAPASİTE (TDM)
Toplam 56 sayısal ve analog hat (max. 24 sayısal hat)
IP KAPASİTE  100 hat
TEMEL KAPASİTE GENİŞLEME SEÇENEKLERİ
  • EXP50 (0/8) 8 analog abone, CID üretimi
  • EXP50 (8/0) 8 analog dış hat, CID algılama
  • EXP50 (4/0) 4 analog dış hat, CID algılama
  • EXP50 (0/8U) 8 sayısal abone
  • EXP50 (E1-T1)* 1 PRI ISDN hat
  • EXP50 (2/4)X + 2UPNX 4 analog abone, CID üretimi
  • 2 analog dış hat, CID algılama
  • 2 sayısal abone
  • EXP50 MG 12 12 kanal VoIP
  • EXP50 MG 24 24 kanal VoIP
  • RISC mimarisi, POWERPC (80 MIPS)
  • Gerçek zamanlı gömülü LINUX işletim sistemi
  • 256×256 anahtarlama kapasitesi ile bloklamasız sistem
  • VoIP ile uzak sistem veya abone ilavesi ile kapasite artışı
  • SIP proxy sunucu
  • SIP ile aynı anda çalışabilen H323 trunk
  • IP telefon, yazılım tabanlı telefon, videophone, IP DECT ve
  • tüm SIP uyumlu uç noktaları
  • HD ses kalitesini destekleyen terminaller ile
  • alışılmışın çok ötesinde mükemmel ses kalitesi
  • G.711 A/U, G.729AB, G.723.1 ve iLBC ve kodek desteği
  • T.38 fax-over-IP desteği*
  • 8 kanal EIVR ile otomatik karşılama
  • 2, 4, 6, 8 kanal DDIVR ile gelişmiş karşılama senaryoları
  • sesli postaların e-mail atılabilmesi
  • Web tabanlı gömülü yönetim ve bakım sunucusu
  • Net-CM çağrı kayıt sistemi desteği
  • Web-CM web tabanlı çağrı kayıt ve raporlama sistemi desteği
  • Standart API’lar ile CTI Uygulamaları
  • (CSTA-XML, CCXML, VoiceXML, TAPI)
  • Windows NT/2000/XP ve Linux için
  • uygulama geliştirebilme imkanı
  • 3U yüksekliğinde 19″ metal şase
  • 19” kabinete veya duvara montaj imkanı
METAL KASA
ÇEVRE ŞARTLARI
0 C°- +40 C°, %10 – %80 yoğuşmasız nem
BOYUTLAR
36.5 cm (d) x 11 cm (y) x 42 cm (g)
AĞIRLIK
6 kg
PLASTİK KASA
ÇEVRE ŞARTLARI
0 C°- +40 C°, %10 – %80 yoğuşmasız nem
BOYUTLAR
16.2 cm (d) x 59 cm (y) x 30 cm (g)
AĞIRLIK
4,5 kg
Bir cevap yazın